V súčasnosti patrí domáca kuchyňa a domáce produkty k naozaj obľúbeným. Je to práve preto, že takéto produkty sú o niečo zdravšie a hlavne vieme, čo do nich dávame. Momentálne si mnoho ľudí vytvára samé domáce produkty ako napríklad domáci bujón, kvások ale čo taká domaca vegeta? Áno, aj tú si v súčasnosti mnoho ľudí vyrába v pohodlí vlastného domova. Pokiaľ máte záujem o vyrobenie si vlastnej domácej vegety tak ste na tom správnom mieste.
Kvalitná domáca vegeta je na nezaplatenie!
V prvom rade si určite musíte nakúpiť čo najkvalitnejšiu zeleninu, kedy môžete zvoliť akúkoľvek zeleninu, ktorá vás napadne. Azda ako základ sa považuje mrkva, zeler, petržlen, cibuľa… atď. V tomto prípade ja určite vítaná aj vňať, ktorá dokáže obohatiť chuť, ktorú by mala domáca vegeta mať. V tomto prípade máte sto percentnú istotu v tom, čo do domácej vegety dáte a presne viete aké chute máte očakávať. Určite nezabudnite na zeleninu akou je cesnak, kaleráb alebo zeler. Jednoducho aká zelenina vás napadne. Pokiaľ už máte pred sebou všetky druhy zeleniny, môžete začať s krájaním. V tomto prípade sa určite snažte aby ste pomer všetkej zeleniny nakrájali rovnomerne.
Čo sa týka cibule, určite by ste mali zvoliť väčšie množstvo práve cibule, ktorá má naozaj výraznú chuť. Následne sa snažte všetku zeleninu poriadne zamiešať a určite si zoberte na pomoc mixér, kedy budete vidieť, že je zelenina naozaj na jemno nakrájaná. Následne si vysteľte plech papierom na pečenie a určite si vyhrejte rúru na približne 70 stupňov. Určite teplotu rúry nijakým spôsobom nepreháňajte, pretože by sa samotná zelenina začala piecť a nie sušiť, ako to potrebujeme na to aby bola domáca vegeta naozaj tip top. Čo sa týka sušenia, trvá to približne 5 hodín. Po približne piatich hodinách je vaša vegeta dostatočne usušená, kedy by ste ju mali ešte poriadne pomixovať. Tým celý výroba domácej vegety končí. Na záver ju ešte môžete ochutiť soľou, pokiaľ vám v nej niečo chýba. Pre viac informácii určite navštívte internetovú stránku https://bezodpadu.sk/.